HABERLER

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü “Turkuaz Taksi” proje kapsamında tamamen elektrikle çalışan Tesla taksi, test sürüşlerine başladı. 2018 başı itibarıyla 200 adede kadar çıkacak elektrikli taksiler, sarı taksilere göre yüzde 15’lik farklı tarife ile çalışacak. İndi-bindi ücretinin 11,50 lira olarak yansıyacağı Tesla marka turkuaz takside iTaksi, navigasyon ve kamera sistemleri mevcut.

İTEO Başkanı Yahya Uğur,  elektrikli “Turkuaz Taksi” projesi ile ilgili olarak; “lüks taksi” hizmetinin hem çevre dostu olduğunu hem de müşterilere konforlu bir yolculuk sunduğunu belirtti. Turkuaz taksilerin sarı taksilerin aksine İstanbul’un bütün bölgelerinde çalışabileceğini vurgulayan Yahya Uğur sözlerini şöyle tamamladı:

“Mesela Beylikdüzü’nde kırmızı renkli taksiler var. Sarı taksiler burada iş almıyor. Turkuaz taksiler için böyle bir sınırlama yok. İstanbul içinde her taraftan müşteri alıp her tarafa götürebilecekler. Daha lüks araçlarla daha yüksek bir fiyatla çalışma imkanı gelmiş oluyor. Müşterilerimizin bu kalitedeki araçlara yüzde 15 fark ödemeyi önemseyeceklerini düşünmüyorum. Çok güzel bir taksicilik geliyor. Kamera sistemli, aplikasyon destekli ve güvenli bir hizmet sunuluyor.”